Låna pengar till ny bil

Om du snabbt behöver pengar till en ny bil kan det vara svårt att själv få ihop tillräckligt med pengar. Kanske du har fått ett nytt jobb, en ny bostad eller behöver göra en längre resa? Då kan du behöva hitta andra sätt att finansiera ditt bilköp.

Hos https://lanakuten.com hittar du snabblån på mindre belopp som kan dryga ut din budget till bilköpet. Kanske du redan har en större summa på banken men saknar de sista slantarna så du kan köpa din önskade bil. Hos Lånakuten kan du jämföra snabblån från 60 långivare, och hitta ett lån med låg ränta.

Köp rätt bil

När du väl ska köpa din bil finns det ett antal avvägningar du behöver göra i förväg. Att tanka el kan bara kosta en bråkdel av att tanka diesel eller bensin, och elbilen behöver också mindre service samt ger förstås lägre utsläpp totalt sett. Men du behöver tänka igenom om du har möjlighet att ladda elbilen hemmavid. Många väljer en bil som är perfekt i vardagens alla situationer, men om du exempelvis bara ska ta en långresa varje år kanske du hellre ska ta tåget än att köpa en ny elbil.

För många verkar laddhybriden vara ett bra val, då den går att köra både på el och bensin. Men en laddhybrid har drivlinor som har stor risk att gå sönder och kräver även mer service. En elbil kan också fungera väl även om du inte kan ladda bilen hemma. Om du har ett stort batteri i din elbil behöver du bara åka till en laddstolpe och tanka bilen ungefär var fjärde eller femte dag. Elbilar drivs helt och hållet av el, och har ett batteri som kan laddas via elnätet. När du köper en elbil kan du räkna med en räckvidd på mellan 20 till 50 mil. Men om batteriet är tomt går det inte längre att köra bilen.

Ny eller begagnad bil?

När du köper en bil behöver du förstås inte alltid välja den dyraste varianten. Ett nybilsköp har fördelen att bilen har en tvåårsgaranti mot fabrikationsfel. Denna nybilsgaranti kan förlängas med ett eller flera år när du köper bilen, men det finns också restriktioner. När du köper en ny bil förväntas den vara funktionell utan att kräva större underhåll eller service under fyra till fem år. Du har också möjlighet att välja klädsel, färg och utrustning mer fritt när du köper en ny bil, samt kan få en modell med modern teknik vilket ger dig bättre körsäkerhet. Det finns dock även nackdelar med att köpa en ny bil i stället för en begagnad. Det blir en stor kostnad i och med att bilen minskar i värde mycket snabbt.

Om du i stället väljer att köpa en begagnad bil som är tre år gammal har den tappat halva sitt värde från när den var ny. Detta innebär ju förstås en stor fördel om du köper bilen i andra hand. Servicebehovet är inte så mycket förändrat från när bilen var ny, men när den kört mer än 8 000 mil kan du behöva byta ut delar som utsatts för slitage.