Spara pengar på fordonet

Det kan vara väldigt bekvämt att ha tillgång till en bil. Men att äga en bil är inte det billigaste. Speciellt om du väljer att köpa en ny bil. Som tur är finns det några tips på vad du kan göra för att spara lite pengar på ditt fordon.

Det allra första steget är när du köper din bil. Genom att ta en titt på begagnade bilar kan du spara flera tusen kronor. Hos Blinto.se säljs det begagnade fordon och där kan du hitta det fordonet du är ute efter till ett bra pris. Det är dock viktigt att känna till att Blinto.se fungerar som en auktion. Med lite tur kan du alltså hitta ditt nya fordon till ett väldigt billigt pris.

Ta bra hand om din bil

Ett bra sätt att spara lite pengar är att du tar hand om din bil på rätt sätt. Det hjälper nämligen till att förebygga problem som du annars skulle behöva professionell hjälp med. Genom att kolla över din bil regelbundet kan du även upptäcka eventuella bekymmer så du kan få detta fixat i god tid. Det kan leda till att lagningen inte blir lika dyr som om du hade väntat längre på att få det fixat.

När du behöver hjälp av en bilmekaniker kan du ta en titt på alla i din omgivning och kolla vad det kostar. Priset kanske skiljer sig åt en aning mellan de olika verkstäderna. På så sätt kan du välja en som är aningen billigare, men tänk även på att de måste göra ett bra jobb.

Tänk även på att tvätta din bil regelbundet. Det händer att vissa delar av bilen rostar, men ser du till att hålla allting rent kan ditt fordon hållas rostfritt lite längre.

Motorvärmare och spolarvätska

Ett annat sätt att spara lite pengar är genom att använda en motorvärmare. Kalla bilar drar nämligen lite mer bränsle jämfört med en varm bil. Använd gärna en timer på motorvärmaren så du inte slösar elektricitet. Det kan nämligen kosta en del om du låter motorvärmaren stå på i flera timmar. Sätt istället en timer så bilen värms upp en halvtimme innan du ska köra.

Ett sista sätt att spara några kronor är genom att välja en koncentrerad spolarvätska istället för en färdigblandad. Den färdigblandade varianten kostar ofta mer än en koncentrerad version. Det blir alltså billigare om du väljer en som du själv kan blanda ut.