Samla billånet och andra krediter

Det kostar att äga och köra bil. Samtidigt är det för många av oss en nödvändighet, förutom att det också är bekvämt. För att göra bilägandet lite billigare är det smart att samla billånet och andra krediter med hög ränta. Du betalar av lånen och sparar tusenlappar om året.

Samla dina lån

Det är skönt när lånen blir beviljade. Särskilt billånet om du äntligen hittat bilen som du verkligen vill köra. Problemet är bara att lånen sedan ska betalas tillbaka. Billån, kreditkort och andra konsumtionslån har ofta hög ränta. Så istället för att bara betala av på lånen, så ger du månatligen bort hundralappar till banken. Eller bankerna. Pengar som du behöver själv. Det är därför som det har blivit så populärt att samla lånen. Du beviljas ett lån med bra ränta som du använder för att betala alla dina lån. Kreditkorten, bilen och mobilen. Du kommer att känna en stor lättnad. Sedan har du bara ett lån kvar med låg ränta. Hos Nstart kan du även samla dina lån om du har betalanmärkningar. Gå in på Nstart och se hur de kan hjälpa dig att samla dina lån för en bättre ekonomisk framtid.

Billånet

Nästan alla behöver låna för att köpa bil. Att kunna låna pengar är bra. Lån ger oss stora möjligheter att förverkliga våra liv. För många är billånet också lite av en nödvändighet. Du vill köra en bra och säker bil. Att köpa en äldre bil som behöver besöka bilverkstan flera gånger per år är dyrt. Det kostar både i tid och pengar. Den stora nackdelen med just billån är att du ofta betalar en relativt hög ränta, i jämförelse med ett bolån. Så bilen kan bli riktigt dyr. En god anledning att lägga om även billånet, så att du får ner räntan rejält. Samtidigt är det viktigt att inte tumma på tusenlapparna när du köper bil. Särskilt inte om du bor på landet eller i Norrland. Kör du på mindre vägar vintertid måste du ha en bra bil. Även om det innebär ett lite större lån.

Billigare bilägande

Det är mycket du kan göra för att göra bilägandet billigare. Först och främst kommer du att spara mycket genom att köra mindre. Du sparar inte bara pengar genom mindre bränslekostnad, utan även i form av bättre hälsa. Genom att köra mindre, och istället gå och cykla, tar du hand om din hälsa. Det är ett slags pensionssparande och minskar risken att ryggproblem, högt blodtryck och övervikt.

För det andra bör du köra en så bränslesnål bil som möjligt. Behöver du köra mycket bör du överväga elbil. Även om elmarknaden just nu kan kännas osäker, så kommer du att spara tusenlappar genom att köra elbil. Särskilt om du sätter upp solceller på taket.

För det tredje bör du serva bilen regelbundet, så att motorn går optimalt. Det är också billigare att förebygga problem än att behöva åtgärda dem. Låt bilverkstan kolla över bilen en gång per år. Läs besiktningsprotokollet noggrant och åtgärda allt som de nämner. Genom att vårda bilen kommer du både spara pengar och få ut mer när du säljer den.

Äga en bil