Karting

Karting är det som många till vardags kallar för gocart. Det är ofta inom den här sporten som många stora racerförare börjar sin karriär. Man kan faktiskt börja köra kart redan när man är sju år gammal. Man tävlar och tränar i flera olika klasser, från barnklasser, nybörjarklasser och upp till KZ2 som är en så kallad kungaklass. Det är i de klasserna som de allra bästa förarna deltar. Här kan varje kart uppnå en hastighet på 160 kilometer i timmen. Det är en mycket hög hastighet.

Tävling

Det är som så att man i karting alltid kör mot alla sina motståndare och alla startar samtidigt i loppet. Beroende på hur många som startar och hur stor banan är kan det dock vara så att någon förare får starta lite längre fram än den andre.

Gå vidare efter karting

Om man har kört karting i hela sitt liv och tävlat i kungaklassen kan man känna att det är dags att gå vidare. Då kan man börjar köra formelbilar. De är rejält mycket snabbare och banorna blir ofta större. Priserna blir bättre, men kostnaderna blir i de flesta fall också högre.