Tips för bilpackningen när du flyttar

Står du i färd med att flytta? Du anlitar en flyttfirma för att ta de stora delarna av möblemanget, men du behöver förmodligen i vilket fall packa in en hel del prylar i bilen. Jag skrev för ett tag sedan i den här bloggen om saker att tänka på när du köper bil. Om du ska använda bilen när du flyttar är det en klar fördel om du köpt en kombo. De här packtipsen funkar dock oavsett vilken typ av bil du har.

  • 1. Undvik kartonger – Packa inte kartonger i bilen, det är dömt att misslyckas. Flyttkartonger fungerar alldeles utmärkt att packa in i en stor lastbil – de fungerar betydligt sämre i en bil. Antagligen kommer kartongerna göra att det totala packutrymmet blir betydligt mindre.
  • 2. Använd plastpåsar – Packa så mycket du kan i plastpåsar istället för kartonger. De är flexibla och går att trycka in i täta packningar.
  • 3. Städa bilen först – Gör flyttningen så effektiv som möjligt genom att först städa bort alla onödiga prylar i bilen.
  • 4. Välj vilka saker du ska packa i bilen – Förslagsvis tar du med dig de allra viktigaste vardagsprylarna i bilpackningen: din laptop, tandborste, sängkläder och liknande.