Hitta rätt mekaniker

När bilen ska repareras och man inte kan göra det på egen hand gäller det att hitta rätt mekaniker. Det är inte alltid helt enkelt. Men vad bör man tänka på när en mekaniker väljs?

Pålitlighet

Det ska kännas bra att lämna in bilen hos mekanikern. Om man inte känner att mekanikern är ärlig är det inte rätt verkstad. Det ska till exempel kunna lämnas offerter på arbetet och som kund ska man kunna lita på att bilen inte lånas ut eller används till annat under tiden den är inlämnad på verkstaden. Man ska få bra svar på sina frågor och reparationerna bör kunna ske inom rimlig tid efter att bilen har lämnats in. Det kan vara bra att ha en kontakt med till exempel Motormännens jurister om man inte känner att bilverkstaden är lämplig eller om något händer under reparationen.

Kostnader

Det kan vara klokt att jämföra olika kostnader för olika verkstäder innan man bestämmer sig. En mekaniker kanske tar flera hundralappar mer för att göra samma arbete som en annan. Det kan många gånger vara värt att kontakta mindre verkstäder för att se vad de har för priser innan märkesverkstäderna anlitar. Det kan skilja en hel del.

Lånebil

En annan sak som kan vara bra att titta på är om den verkstad man väljer har en lånebil till sina kunder. Om man inte bor i närheten, om man jobbar eller liknande kan det vara svårt att få hjälp med skjuts. Då kan en lånebil vara räddaren i nöden. Den får man låna under tiden den egna bilen är inlämnad för service eller reparation och ofta har man inte någon begränsning på hur långt man får köra eller liknande. Hur lånebilen ser ut kan variera, men ofta får man vara beredd på att man inte får ha husdjur i den.