Att ta hand om sin bil

Att ta hand om sin bil är väldigt viktigt för att öka livslängden på den och för att få behålla en god körkänsla. Att serva sin bil själv eller hos en verkstad regelbundet är A och O för att bilen ska hålla längre och fungera korrekt. Har man en bil som är lite äldre så kan mer service och reparationer förekomma eftersom att äldre bilar har slitits på mer än en ny bil. Ett bra sätt att skydda sin bil från väder och vind när den inte används är att förvara den i ett garage. Har du planer på att bygga ett garage för din bil så finns mycket bra material för detta hos Buildor som kan hjälpa dig med de rätta byggvarorna för ditt garage.


När det kommer till reparation och service av din bil så finns det många saker man kan gör själv som exempelvis att byta lampor, byta filter och laga lättare rostskador. Har man en lite äldre bil kan detta oftast göras utan några avancerade ingrepp.

Även att tvätta bilen och hålla efter den utvändigt är väldigt bra för att undvika att lacken slits och att rost uppstår på grund av vägsalt och asfaltsfläckar som kan uppstå. Det är bra att använda sig av en avfettning som är anpassad för den typ av smuts som har hamnat på din bil.

Ett gott råd till alla bilägare är att ta hand om din bil både in- och utvändigt med tvättning. Se även till att din bil servas regelbundet för att den ska fortsätta fungera problemfritt så länge som möjligt. På nyare bilar finns det en servicelampa som talar om för dig när det är dags att utföra en service.