Tips för bilbloggen

En bil kan vara så mycket mer än bara ett transportmedel och vi är många som älskar bilar. Det gör bilen till ett perfekt bloggämne. Här kommer tipsen för att lyfta bilbloggen.

Testa bilar

Som bilbloggare ingår det ju nästan att testa olika slags bilar – vilket kan bli ganska dyrt för de flesta av oss då vi ofta ”bara” har en eller två bilar. Om du behöver byta bil, så sälj din bil till Riddarmark bil – smidigt över nätet. Ett relativt billigt sätt att få testa olika modeller och bilar är genom att hyra en bil. Om du ska hyra bil för att skapa en film och recension till din blogg, bör du ta med en bra fotograf. Se till att din kompis som följer med förstår vad hen ska göra och att personen har en viss känsla för att både filma och fotografera – så att dina besökare uppfattar det som seriösa recensioner. Du kan ha flera olika synvinklar på hyrbilen: hur det är att hyra bil, om den passar barnfamiljer och naturligtvis hur den är att köra. Det innebär alltså att du kan hyra en bil för 600 till 2000 kronor per dygn och att du under den tiden använder bilen fullt ut. Du kan skapa tre till fyra olika slags reportage om du förberett dig noga. Försök också att både köra hyrbilen ute på en motorväg, på en landsväg i vacker natur och i stadstrafik.

Kör på Autobahn

Om du har en bilblogg är ju en åktur på Autobahn nästan ett måste – i alla fall om du vill göra din blogg riktigt stor. Du kan filma en tur på Autobahn om du är på bilsemester Europa och swishar ner genom Tyskland. Ett annat sätt, som kan göra bloggen än mer välbesöket, är att hyra en lite annorlunda bil och köra på Autobahn. Du kan till exempel hyra en Mini, en snygg liten låda, och testköra den på Autobahn. Eller så satsar du på en Ferrari eller Porsche. Du måste självklart ha fotograf med i bilen medan du kör. Även om du gör en film och vill få många visningar, så är säkerhet nummer ett. Kör inte snabbare än vad du klarar av. Tyskarna som ligger på 260 km/h är oftast skickligare bilförare än de flesta svenskar.

Vackra körvägar

Att köra på vackra vägar är någonting som de flesta tycker om. Att göra en liten roadtrip då du kör på mysiga lantliga vägar med både kurvor och backar, skogar och röda stugor, kan vara ett bra inslag till både din Youtubekanal och din blogg. När du är ute på semester kan du alltid hålla ögonen öppna för fina vägar att filma och fotografera och sedan rekommendera för dina läsare. Om du samtidigt kan rekommendera bra restauranger, boende och badplatser, så blir dina tips än mer intressanta. Om du har många läsare som har barn, så kan du tipsa om fina körvägar med bra platser att stanna för familjer, med färdiga grillplatser, hemmagjord glass, stränder eller grottor.